Netegem i tallem en troços petits els xampinyons. Fem el mateix amb els llagostins, gambes i escamarlans i amb un ganivet els hi treiem la tripeta per tal que no ens doni mal gust al plat.
En una cassola posem a fondre la mantega i tot seguit hi afegim els xampinyons, els salpebrem i deixem que es facin.
Seguidament farem el mateix amb el rap i per últim fregim el marisc i hi agefim un raig de conyac i ho falmbegem.
Barregem tots els ingredients, hi afegim la nata líquida i deixem que redueixi fins que ens quedi una barreja consistent. Rectifiquem de sal si cal.
En una cassola posem aigua a bullir amb una cullerada de farina, una branca de julivert i sal i bullim les carxofes que previament haurem netejat.
Quan estiguin cuites les deixem refredar, les tallem per la meitat, les buidem amb una cullera, les farcim i les napem amb salsa beixamel.
Finalment hi afegim una mica de formatge per sobre i les gratinem.