Escalivem els tomàquets, els alls amb pell i torrem el pa. Els alls quan siguin cuits, els hi traiem la pell. Als tomàquets els hi traiem la pell i les llavors i ens quedem només la polpa.
Començarem per posar un parell d'hores abans les nyores en aigua perquè s'hidratin. Quan ja siguin hidratades, rascarem amb la punta d'un ganivet per separar la pell de la polpa. Reservem la polpa.
Del pa ens quedem amb la molla torrada i li tirem un raig de vinagre, apretem amb les mans per a treure-li l'excès de vinagre i reservem.
Ara, depenen de les ganes de treballar que tinguem, agafarem o bé el morter o bé el túrmix. Si agafem el morter, començarem per picar les ametlles, el pa, els alls, la menta i el julivert amb una mica de sal.
Quan això estigui ben picat , hi afegirem el tomàquet i la polpa de les nyores, si no ho fem així no quedarà ben picat. Quan estigui tot ben picat, hi afegirem l'oli i una mica de vinagre.
Si agafem el túrmix, podem posar tots els ingredients alhora, excepte el vinagre i l'oli, que només en posarem un rajolí.
Quan hagi quedat ben triturat i lligat, llavors hi tirem l'oli i una mica més de vinagre. El vinagre cal posar-lo amb moderació, no és una salsa avinagrada, només cal que tingui un toc.