Per a la pasta sucrée: És millor fer-la el dia abans.
Al damunt de la superfície de treball, s'hi col·loca la farina tamisada i es barreja amb la mantega.
Es treballa refregant entre les mans els dos ingredients. I veureu que queden com grumolls de serradures humides.
S'hi incorpora el sucre i els rovells, i es barreja tot.
Aquesta massa no s'ha de treballar molt, simplement unir els ingredients fins obtenir una massa homogènia.
S'embolica amb paper film i es deixa reposar a la nevera tota la nit.
El dia següent, al damunt de paper de forn prèviament untat, s'estira amb l'ajuda del corró deixant-la d'un gruix de 0.5 cm aproximadament.
Es folra un motlle prèviament untat amb mantega, amb la pasta sucrée. Es punxa amb una forquilla per evitar que es formin bombolles d'aire.
Es cobreix la pasta sucrée amb paper de forn i al damunt s'hi col·loquen pesos per tal que no s'abaixi durant la cocció.
Es cou al forn prèviament escalfat a 180º durant uns 10-15 minuts fins que agafi un punt de color.
Es retira i es deixa refredar.
Per al farcit:
Es reserva una mica de llet. Es bull la resta de la llet amb la mantega, la pela de llimona i el canó de canyella.
Amb la llet que hem reservat, s'hi barregen els rovells, la Maizena, la vainilla en pols, el sucre i 2 pomes pelades i tallades a daus. Amb l'ajuda del túrmix es tritura fins obtenir una mescla homogènia.
S'aboca la mescla anterior a la llet, i es continua coent tot remenant fins que espesseixi.
Quan tingui l'espessor desitjada, s'aboca al damunt de la base sucrée.
A continuació, es col·loquen les altres dues pomes tallades a làmines ben fines al damunt. S'enforna durant 20 minuts a 180º dins el forn prèviament escalfat.
Per a donar-li un xic de brillantor, es pinta el pastís amb una mica de melmelada d'albercoc diluïda amb un pèl d'aigua.