Petitchef

Pastís de poma i crema

Postre
8 porciones
30 min
15 min
Medio

Ingredientes

8

Per a la base sucrée:

Per al farcit de crema i poma:

Preparación

  • Per a la pasta sucrée:
    És millor fer-la el dia abans.

    Al damunt de la superfície de treball, s'hi col·loca la farina tamisada i es barreja amb la mantega.

    Es treballa refregant entre les mans els dos ingredients. I veureu que queden com grumolls de serradures humides.
  • S'hi incorpora el sucre i els rovells, i es barreja tot.

    Aquesta massa no s'ha de treballar molt, simplement unir els ingredients fins obtenir una massa homogènia.
  • S'embolica amb paper film i es deixa reposar a la nevera tota la nit.

    El dia següent, al damunt de paper de forn prèviament untat, s'estira amb l'ajuda del corró deixant-la d'un gruix de 0.5 cm aproximadament.
  • Es folra un motlle prèviament untat amb mantega, amb la pasta sucrée. Es punxa amb una forquilla per evitar que es formin bombolles d'aire.

    Es cobreix la pasta sucrée amb paper de forn i al damunt s'hi col·loquen pesos per tal que no s'abaixi durant la cocció.
  • Es cou al forn prèviament escalfat a 180º durant uns 10-15 minuts fins que agafi un punt de color.

    Es retira i es deixa refredar.
  • Per al farcit:

    Es reserva una mica de llet.
    Es bull la resta de la llet amb la mantega, la pela de llimona i el canó de canyella.

    Amb la llet que hem reservat, s'hi barregen els rovells, la Maizena, la vainilla en pols, el sucre i 2 pomes pelades i tallades a daus. Amb l'ajuda del túrmix es tritura fins obtenir una mescla homogènia.
  • S'aboca la mescla anterior a la llet, i es continua coent tot remenant fins que espesseixi.

    Quan tingui l'espessor desitjada, s'aboca al damunt de la base sucrée.

    A continuació, es col·loquen les altres dues pomes tallades a làmines ben fines al damunt.
    S'enforna durant 20 minuts a 180º dins el forn prèviament escalfat.

    Per a donar-li un xic de brillantor, es pinta el pastís amb una mica de melmelada d'albercoc diluïda amb un pèl d'aigua.


Fotos

Pastís de poma i crema
Pastís de poma i crema - foto 2

Preguntas:






Puntúe esta receta:
Generar otro código de seguridad  = 

También te puede gustar


Artículos relacionados

¿Crème brûlée o crema catalana? Dos postres icónicos e irresistibles con diferencias clave ¿Crème brûlée o crema catalana? Dos postres icónicos e irresistibles con diferencias clave Cremas imprescindibles para hacer pasteles y postres. Parte 1 Cremas imprescindibles para hacer pasteles y postres. Parte 1 Nuestras ideas y recetas para rellenar tus crepes dulces Nuestras ideas y recetas para rellenar tus crepes dulces

Los últimos artículos

Vegetarianismo, veganismo: ¿es realmente seguro para tu cuerpo y tu bienestar? Vegetarianismo, veganismo: ¿es realmente seguro para tu cuerpo y tu bienestar? ¿Cuánto azúcar se puede consumir al día sin que resulte perjudicar para la salud? ¿Cuánto azúcar se puede consumir al día sin que resulte perjudicar para la salud? Parecen alimentos saludables, pero no lo son. Descubre si tú también has caído en estas trampas de la industria alimentaria Parecen alimentos saludables, pero no lo son. Descubre si tú también has caído en estas trampas de la industria alimentaria

Recetas

Planificador de menús
Petitchef te ofrece la posibilidad de planificar tu menú por días o por semanas.

Menú del día

Recibir el menú del día
Para recibir el menú del día de Petitchef y sus noticias deliciosas, introduzca su dirección email.
Pregunta del momento
¿Cómo usas más la masa de hojaldre?
Voto