El dia anterior a coure'ls faig el mazapà, es deixa reposar tapat amb un drap.
L'endemà es divideix el mazapà en parts i, amb aquestes es fa un rulo a sobre el marbre espolvart de sucre per tal que no s'enganxi.
Per fer el de pinyons:
Una vegada tenim el rulo fet, tallem trossets per tal de fer boletes.
En un bol ja haurem preparat el pinyons amb una clara d'ou, que deixarem secar una mica, per tal de que, quan fem les boles s'enganxin el pinyons. Els pintarem amb ou.
Per fer el d'ametlles:
Farem la mateixa operació que en els de pinyons però aquesta vegada amb les ametlles, que haurem trinxat gruixudeta, també farem forma de cuetes, pintarem i enfornarem.
Per fer el de coco:
Agafarem un terç de pasta i barregem amb el coco, forman unes muntanyetes, pintarem amb l'ou i els enfornem, amb compte perquè es cremen ràpid.
Per fer els de castanya:
Pelarem les castanyes i les possarem a coure, per tal de poder-les pelar. Una vega escaldades treiem la pell, tornem a coure-les fins que quedin ben tobes. Deixem escorreles i les pessem per la picadora fins que es facin una farina.
Barregem amb un terç del mazapà i formem boletes en forma de castanya, les pintem amb l'ou i les fiquem al forn. Una vegada estiguin fredes les banyem amb xocolata.
Vull fer un apunt, jo anys enrere no posava patata, però he comprobat que duren més dies tobets, tot i que poso molt poca, tant poca, que no fa ni 100 gr.
Us donaré la recepta antiga dels panelles.
Preparar un xarop a punt de pluma amb mig culleró d'aigua, la sucre i una mica de crémor i la pell de la llimona, afegir les ametlles, treballar-ho força, deixar-ho refredar.