En una olla grossa posem les mongetes prèviament remullades durant tota la nit, la ceba pelada i sencera i la pastanaga també pelada i sencera i l'aigua mineral que les cobreixi del tot, més un dit més.
Tot en fred i sense sal. Les posem al foc, i ho tapem, quan estigui a punt de bullir, baixem el foc al mínim i deixem coure, normalment entres tres quarts i una hora.
Quan sigui pràcticament cuit, ho salarem, deixarem que s'acabi de fer, i treurem les verdures i colarem les mongetes. No cal guardar-ne el suc.
Mentrestant, si els bolets són secs els haurem posat en aigua per hidratar-los, com a mínim un parell d'hores. Si són frescos, els netegem i tallem no gaire petits.
Ara caldrà que pasem pel passapures les verdures, i tallem ben petit el julivert, juntament amb l'all.
Les verdures així tallades les posem en una cassola amb oli, quan hagi fet un parell de tombs, afegim el julivert, poc després els bolets, deixem que coguin un parell de minuts tots junts i afegim les mongetes.
Els hi fem fer un parell de tombs, barrejant-ho tot bé i rectificarem de sal si fos necessari.
Comentarios de los miembros:
Boníssim tenia una pastanaga petita així que vaig posar carbassa i m´ha quedat molt bo.
gràcies