Rodó de pollastre farcit amb botifarró, cuit a baixa temperatura
Rodó de pollastre farcit amb botifarró, cuit a baixa temperatura
Rodó de pollastre farcit de botifarró. Aquest plat se’m va ocorre fa uns dies al anar a comprar pollastre, volia provar farcits diferents dels que ens venen habitualment. És molt fàcil de fer, només s’ha de tenir temps per a coure’l .
En un plàstic film hi posem a sobre el pit de pollastre ben obert. Preparem el botifarró traient la pell i tallant-lo a llàmines, que posarem a sobre del pit de pollastre, procurant que no surti pels costats. Els pinyons repartits al nostre gust i a sobre el formatge filat.montatge del rodó de pollastre
Enrotllem tot amb ajuda del plàstic i fins que no quedin bombolles d’aire, fem com si tanquessim un caramel, tanquem els extrems amb dos ferrets per a que quedi ben segellat. rodó de pollastre al forn
Escalfem el forn a 70 ºC i en un cassó amb aigua posem els rotlles durant 3h i mitja.
Al moment de servir: Triturem els moniatos amb la crema de civada i en fem un puré que posarem al fons del plat.
Escalfem el forn a 200 ºC i fem un tall a la figa seca i amb ajuda d’un corró i de dos papers de coure fem una massa plana que courem 2-3 minuts al forn. Amb ajuda dels papers fem un canutillo que servirà per decorar i acabar el plat (aquest acabat és de la Mireia Carbó, ens el va explicar en un Taller de Cuina).
A banda tallem a llesques el rodó de pollastre i el servim. Aquest plat és pot fer dins d’un menú de Nadal. Bon profit!
La cuina lenta a foc baix la van posar de moda els germans Roca, del Celler de can Roca. Des de aleshores molts cuiners han utilitzat aquesta tècnica i també s’ha desenvolupat maquinària que permet aquestes coccions. A casa amb mitjans més pedestres també ho podem fer. El resultat és molt melós i confitat, sense gens de greix afegit.